• Sleutel-op-de-deur
  • Een concept op maat
  • Snel & flexibel
  • 1 aanspreekpartner

Joris Billen

Hoe zou je je rol als technisch specialist in de modulaire bouw omschrijven?

Als technisch specialist in de modulaire bouw moet ik niet alleen onze klanten op technisch vlak adviseren en ondersteunen, maar er ook voor zorgen dat onze producten en diensten aan alle vereisten en specificaties voldoen.

Ik werk hiervoor nauw samen met ons salesteam, waardoor ik een beter beeld krijg van wat onze klanten precies willen en hoe ik hun de juiste oplossingen kan aanreiken. Daarnaast sta ik in nauw contact met onze productie- en installatieteams. Enkel op deze werkwijze kunnen onze modulaire units aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen.

 

Hoe zouden je collega’s jou omschrijven?

Ik ben gemakkelijk in de omgang en blijf altijd rustig, ook in stresserende situaties.
Bovendien probeer ik altijd rekening te houden met ieders agenda wanneer ik de timing voor een project vastleg, dat stellen mijn collega’s wel erg op prijs.

 

Wanneer is jouw werkdag echt geslaagd?

Dat hangt van diverse aspecten af, maar laten we zeggen dat ik graag terugval op de geregistreerde handelsmerken 'De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap'.
In zijn gelijknamige boek beschrijft Stephen R. Covey de principes van effectief zelfleiderschap, invloed, samenwerking en verbetering.

  • Eigenschap 1: Wees proactief
  • Eigenschap 2: Begin met het einde voor ogen
  • Eigenschap 3: Belangrijke zaken eerst
  • Eigenschap 4: Denk win-win
  • Eigenschap 5: Eerst begrijpen ... dan begrepen worden
  • Eigenschap 6: Synergie
  • Eigenschap 7: Houd de zaag scherp

 

Stel dat je een dag van job mag veranderen. Op welke afdeling zou je dan graag eens willen werken?

Als ik één dag van job zou mogen veranderen, dan zou ik wel eens als externe salesmedewerker willen werken. Een dag in hun schoenen staan zou mij een goed inzicht kunnen geven in de verschillende stappen van het salesproces en de klantervaring, vooral de manier waarop de sales collega’s dit beleven.

Op welke aspecten letten ze wanneer ze hun sales pitch voorbereiden? Hoe voelen ze aan welke producten ze best voorstellen bij bepaalde klanten, dit zijn allemaal zeer interessante aspecten van de job. Bovendien zou dit direct klantcontact mijn communicatieve en sociale vaardigheden alleen maar een extra boost kunnen geven.

Die ervaring zou de teamspirit en samenwerking tussen de technische en de salesteams alleen maar versterken. We werken allemaal samen aan één doel: Slimme ruimtes creëren waar mensen kunnen wonen, werken en leren’.

 

Hoe onderscheidt Algeco zich volgens jou van andere bedrijven die zich met modulaire bouw bezighouden?

Algeco is toonaangevend in de modulaire bouw. Wat ons van de rest onderscheidt, is ons engagement voor kwaliteit, innovatie en klantenservice. We hebben een team van zeer competente en ervaren professionals die elke dag tot het uiterste gaan om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden.

Bovendien hebben we een breed gamma aan modulaire units en gepersonaliseerde oplossingen met onze extra 360° Services. We passen onze units volledig op maat van de klant aan, gericht naar diverse sectoren zoals industrie, bouw, evenementen, kantoren, onderwijs, handelszaken, overheid en openbare besturen.  

 

Wat vind je het leukste aan je job bij Algeco?

Het leukste aan mijn job bij Algeco is dat ik deel uitmaak van een dynamisch en innovatief team dat het voortouw neemt in de modulaire bouw. Mijn creativiteit wordt voortdurend op de proef gesteld. Zo moet ik telkens weer op zoek gaan naar manieren om in te spelen op de wensen en noden van onze klanten, want die veranderen regelmatig. De groepsgeest en samenwerking binnen Algeco vind ik een sterkte, iedereen wordt aangemoedigd om zijn ideeën en expertise te delen met de groep. Eén voor allen, allen voor één dus ...let’s go for it!

Tot slot, ben ik trots dat ik deel uitmaak van een bedrijf dat zich inzet voor duurzaamheid en het verminderen van onze impact op het milieu via onze producten en processen. Onze langetermijnfocus gericht naar duurzaamheid en ESG bevat het minimaliseren van de koolstofuitstoot voor onze klanten en onze Groep, en het beheren van onze materiële risico's en kansen.