• Sleutel-op-de-deur
  • Een concept op maat
  • Snel & flexibel
  • 1 aanspreekpartner

Joris Lacroix

Hoe zou je jouw rol als tekenaar in de modulaire bouw omschrijven?

Mijn rol als drawer/tekenaar bij Algeco Belgium draait om het vertalen van klant- en saleswensen naar gedetailleerde tekeningen. Ik gebruik gepaste 3D-tekensoftware om de klant een visuele voorstelling te bieden van hun project.

Daarnaast werk ik nauw samen met de operationsafdeling om ervoor te zorgen dat mijn tekeningen praktisch uitvoerbaar zijn. Samenwerking ligt aan de basis van mijn job inhoud, aangezien teamwork van cruciaal belang is voor het behalen van succesvolle resultaten.

Welke kwalificaties zijn volgens jou nodig om de job goed uit te voeren?

  • Ten eerste is een analytisch inzicht cruciaal, zodat je de behoeften van klanten adequaat kunt inschatten en vertalen naar uitvoerbare oplossingen.
     
  • Daarnaast is stressbestendigheid van groot belang, gezien de dringende deadlines en de noodzaak om taken tijdig af te ronden. Een proactieve houding, probleemoplossend denken en creativiteit zijn eveneens onmisbaar om succesvol te zijn in deze rol.
     
  • Tot slot is gestructureerd werken van groot belang. Vaak ben je aan verschillende projecten gelijktijdig aan het werken, dan is het uitermate noodzakelijk om op een efficiënte wijze te werk te gaan.

Op welke afdeling zou je nog wel eens willen werken?

Outside sales lijkt me interessant, vooral omdat ik vroeger in sales heb gewerkt. Het opbouwen van vertrouwen bij klanten vind ik erg belangrijk. Desondanks geef ik er de voorkeur aan om in mijn huidige positie te blijven, aangezien tekenen mijn passie is.
 

Wat betekent Algeco voor jou?

Algeco is voor mij een stabiele onderneming waar het welzijn van de werknemers centraal staat. Het is een bedrijf waar je je goed kunt voelen en je met plezier kan werken. Het hecht ook veel belang aan duurzaamheid en veiligheid, wat de dag van vandaag maatschappelijke prioriteiten zijn.