• Sleutel-op-de-deur
  • Een concept op maat
  • Snel & flexibel
  • 1 aanspreekpartner

Sonja Joachims

Hoe zou je je rol als Inside Sales Medewerker in de modulaire bouw omschrijven?

Als Inside Sales Medewerker ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met bestaande klanten en het werven van nieuwe klanten. Ik werk nauw samen met ons buitendienstteam om ervoor te zorgen dat we aan de behoeften van onze klanten voldoen.
Ik help hen bij het selecteren van de juiste modulaire units
 en containers voor hun specifieke projecten en zorg ervoor dat alles soepel verloopt, van offerte tot levering.
Het is een gevarieerde rol waarbij ik zowel telefonisch als per e-mail contact heb met klanten en intern samenwerk met verschillende afdelingen.

 

Welke kwalificaties zijn volgens jou nodig om de job goed uit te voeren?

De belangrijkste kwalificaties voor een Inside Sales Medewerker is om een “administratieve duizendpoot” te zijn, het heel belangrijk om zeer flexibel en doelgericht te werk te gaan.
Het is essentieel om een vlotte en goede samenwerking te hebben en te onderhouden met de andere afdelingen zodat je snel en efficiënt op veranderingen kan reageren.

 

Wat maakt jouw werkdag tot een perfecte/geslaagde dag?

Een perfecte werkdag voor mij is wanneer ikzelf de controle kan behouden over de opdrachten die ik aan het uitvoeren ben, m.a.w. mijn jobinhoud wordt vaak beïnvloed door niet controleerbare factoren, waardoor mijn vooropgestelde planning volledig omgegooid wordt.
Het is de kunst om snel en correct actie te ondernemen waar nodig en gelijktijdig de interne rust te bewaren. Om uiteindelijk ervoor te zorgen dat de klant 100% tevreden is over onze geleverde modulaire units en diensten.

 

Hoe zouden je collega's jou omschrijven?

Ik denk dat ze me zouden beschrijven als een positieve persoon die altijd klaarstaat om anderen te helpen. Ik geloof sterk in teamwork en ik probeer altijd een ondersteunende rol te vervullen.
Of het nu gaat om het beantwoorden van vragen, het bieden van hulp of het delen van mijn kennis, ik doe mijn best om anderen te ondersteunen in hun werk

Daarnaast denk ik dat ze me ook als proactief zouden omschrijven. Ik probeer altijd vooruit te denken en problemen op te lossen nog voordat ze zich voordoen.
Ik neem graag het initiatief en ben bereid om extra stappen te zetten om ervoor te zorgen dat dingen soepel verlopen.

Een ander aspect waarvan ik denk dat mijn collega's zouden opmerken, is dat ik goed kan luisteren. Ik vind het belangrijk om aandachtig te luisteren naar de behoeften en zorgen van mijn collega's. Door goed te luisteren, kan ik beter begrijpen wat er speelt en hoe ik kan bijdragen aan het succes van het team.
Kortom, ik denk dat mijn collega's me zouden omschrijven als een positieve, behulpzame en proactieve persoon die goed kan luisteren en altijd bereid is om een handje te helpen.

 

Op welke afdeling zou je nog wel eens willen werken?

Als ik de kans zou krijgen om op een andere afdeling te werken, zou ik graag een dag op elke afdeling willen doorbrengen. Het lijkt me aangewezen om meer inzicht te krijgen in de details van ieders job en te begrijpen hoe elke afdeling bijdraagt aan het grotere geheel van Algeco.
Ik geloof dat het werken op elke afdeling niet alleen mezelf maar ook de andere collega’s een breder perspectief zou geven en ervoor zou helpen beter samen te werken met collega's uit verschillende departementen. Het zou een geweldige manier zijn om mijn eigen kennis en vaardigheden uit te breiden en een dieper begrip te krijgen van hoe ons bedrijf als geheel functioneert.

 

Welke “tips and tricks” zou je graag willen meegeven aan een mogelijke Inside Sales Medewerker kandidaat?

Voor diegene die dit interview leest en zichzelf kandidaat wil stellen voor een Inside of Outside Sales positie, vind ik het persoonlijk heel belangrijk dat deze kandidaat over onderstaande kwaliteiten beschikt.

  • Flexibele houding: Het is zeer belangrijk om je flexibel op te stellen en om in staat te zijn mee te denken met de klant om de best mogelijke oplossing te vinden.
  • Wees enthousiast en toon je passie: Inside sales vereist vaak veel communicatie met klanten, zowel telefonisch als schriftelijk. Het is belangrijk om je enthousiasme en passie voor het vakgebied te laten zien tijdens het sollicitatieproces. Toon je interesse in het helpen van klanten, het opbouwen van relaties en het behalen van verkoopdoelen. Laat zien dat je energiek en gemotiveerd bent om succesvol te zijn in de Inside Sales rol.
  • Ontwikkel sterke communicatievaardigheden: Goede communicatie is de sleutel tot succes in Inside Sales. Dit omvat zowel mondelinge als schriftelijke vaardigheden. Wees duidelijk, beknopt en vriendelijk in je communicatie. Laat zien dat je in staat bent om effectief te luisteren naar klanten, vragen te stellen en hun behoeften te begrijpen, en deze informatie vervolgens om te zetten in waardevolle oplossingen.
  • Wees resultaatgericht en veerkrachtig: Inside sales kan uitdagend zijn, het is belangrijk dat je in staat bent om met afwijzingen en tegenslagen om te gaan. Benadruk je resultaatgerichtheid en je bereidheid om doelen te stellen en ze na te streven.
  • Demonstreer je organisatorische vaardigheden: Inside Sales vereist vaak het beheren van meerdere taken en het omgaan met deadlines. Benadruk je vermogen om prioriteiten te stellen, gestructureerd te werken en efficiënt om te gaan met je tijd.
  • Laat je teamspeler-mentaliteit zien: Inside Sales is vaak een teaminspanning, waarbij nauwe samenwerking met andere afdelingen, zoals marketing en buitendienst, essentieel is. Benadruk je vermogen om effectief samen te werken, informatie te delen en bij te dragen aan het succes van het team als geheel.

 

Door deze tips in gedachten te houden en ze te benadrukken tijdens het sollicitatieproces, kun je laten zien dat je de juiste vaardigheden en mindset hebt om succesvol te zijn als Inside Sales medewerker.

 

Wat betekent Algeco voor jou?

Algeco geeft me de kans om mijn vaardigheden te ontwikkelen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en te groeien als professional.
Bovendien geloof ik sterk in de missie van Algeco om oplossingen te bieden voor tijdelijke huisvesting. Het geeft me voldoening om klanten te kunnen helpen bij het realiseren van hun projecten en hen te voorzien van hoogwaardige modulaire gebouwen en containers. Het voelt goed om deel uit te maken van een bedrijf dat een positieve impact heeft op de samenleving.